sábado, 31 de diciembre de 2011

Esquerra Unida del País Valencià



Sanchis: “Haguera sigut un gest amb un gran valor polític que del Ple de hui haguera eixit una declaració pública de suport a la comissió”
El Ple Municipal ha debatut hui una moció presentada pel portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, en la qual proposava que l’Ajuntament de València donara total suport a la creació de la comissió d’investigació sobre el cas Emarsa de les Corts Valencianes. Segons ha comentat el dirigent d’esquerres, “des de fa uns mesos estem assistint a una sèrie d’informacions al voltant d’Emarsa, que estan escandalitzant a l’opinió pública valenciana, informacions que apunten al fet que, suposadament, des de diferents responsables de la gestió d’aquesta empresa pública, s’ha produït un autèntic saqueig de la mateixa així com un suposat enriquiment il·lícit de varies persones”.
Un altre punt que també ha inclòs Esquerra Unida en la seua moció és que el Consistori col·labore amb aquesta comissió parlamentaria, “facilitant quanta informació i documentació se li sol·licite i fins i tot aquella que poguera aportar per iniciativa pròpia, per a ajudar a l’esclariment d’aquest escàndol que tant aquesta avergonyint a la societat valenciana”, ha dit Sanchis.
No obstant açò, finalment, l’equip de govern ha rebutjat la proposta d’Esquerra Unida i ha oferit una moció alternativa en la qual tan sols s’arreplegava que l’Ajuntament facilitaria la informació que se li requerira, “alguna cosa que des de la nostra formació política considerem del tot insuficient”, ha comentat Sanchis, qui, ha afegit que “haguera sigut un gest amb un gran valor polític que del Ple de hui haguera eixit una declaració pública de suport de l’Ajuntament a la comissió d’investigació creada en les Corts sobre aquest cas i, per tant, mantenim la moció amb el seu text inicial”.
Rehabilitació Col·legi Major de la Seda
El Ple ha acceptat la moció presentat pel regidor Amadeu Sanchis respecte a la rehabilitació del Col·legi Major de la Seda i ha decidit donar trasllat de la mateixa a la comissió de Cultura per a la seua definitiva aprovació. En l’exposició de motius del text l’edil s’ha referit a la situació en la qual es troba “un dels edificis més importants de la ciutat com el Col·legi d’Art Major de la Seda, pilar fonamental de la història del comerç a València i que ha sigut motiu de denúncia des de fa temps per part d’Esquerra Unida davant la inactivitat per part de les administracions públiques valencianes”. Durant els últims anys, aquesta deterioració s’ha incrementat i, per açò, “des del nostre grup municipal vam mostrar la nostra satisfacció davant l’inici d’acord aconseguit pel Ple hui sobre la nostra moció i en la qual se sol·licita que l’Ajuntament prenga la iniciativa i ferma un conveni de col·laboració financera amb la Diputació, coordinat amb la Conselleria d’Infraestructures i la Direcció general de Patrimoni, per a iniciar la restauració i rehabilitació del Col·legi d’Art Major de la Seda.
Un altre dels punts que seran assumits en Cultura és estudiar la possibilitat de crear una comissió en la qual estiguen representades la Generalitat, la Diputació, l’Ajuntament i el Gremi de Velluters, així com sol·licitar a la Conselleria d’Infraestructures que s’accelere la licitació de les obres de rescat, “obres no iniciades i amb un projecte en fase de redacció des de fa anys”, ha dit el regidor Amadeu Sanchis. Així mateix, també s’inclou en la moció l’estudi d’una assignació d’un ús públic museístic, cultural educatiu i formatiu para, d’aquesta forma, recuperar per a la ciutat el Museu del Col·legi d’Art Major de la Seda.
L’edil ha recordat que l’estat actual del Real Col·legi de l’Art Major de la Seda de València, un dels monuments civils privats més rellevants d’aquesta ciutat, “és insostenible i, per tant, la seua immediata restauració i consolidació no pot esperar més ja que l’estructura d’aquest important conjunt, declarat Monument Històric-Artístic, corre perill d’ensulsiada i amb ella, els tresors que alberga”. cal recordar que aquest Real Col·legi, que data del segle XV, situat en el carrer de l’Hospital, va asseure la base de la València del Segle d’Or, va donar nom al barri de Velluters i va contribuir econòmicament a alçar la Llotja de València, Patrimoni de la Humanitat.
No obstant açò, en els últims anys el risc d’ensulsiada per la falta d’intervenció així com el pas del temps s’ha agreujat, circumstàncies a les quals cal afegir també l’empitjorament que ha patit l’edifici amb les obres de l’aparcament del carrer Vinatea, “que semblen ser la causa de l’increment d’aquests danys”, ha explicat Sanchis.
No a la cessió de sòl públic escolar
El regidor Amadeu Sanchis també ha defensat, juntament amb la resta de grups de l’oposició, una moció conjunta en la qual es proposava que l’Ajuntament demanara al conseller d’Educació la retirada de la seua proposta de cedir sòl públic a empreses privades per a construcció i explotació de centres escolars durant 75 anys.
Tal com s’indica en el text de la moció, per al grup municipal d’Esquerra Unida “aquesta iniciativa suposa renunciar a l’escola pública de qualitat com l’única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entres els ciutadans i ciutadanes i substituir-la per una escola privada/concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària d’aquesta”, ha dit l’edil, qui ha afegit que darrere d’aquesta proposta es troba igualment la renúncia de la Conselleria a la construcció de nous centres escolars propis.
Una altra de les propostes que s’incloïa en la moció, rebutjada finalment per l’equip de govern del PP, era la d’instar a la Generalitat a l’elaboració d’un nou mapa escolar consensuat amb la comunitat educativa, que done una solució a la falta de centres públics existents.
Clàusula d’Igualtat en els plecs de condicions
“La igualtat d’oportunitats entre dones i home encara segueix sent, en ple segle XXI, un tema de constant de lluita diària en la nostra societat i, per aquest motiu, des d’Esquerra Unida volem garantir que la qüestió de la paritat en l’àmbit municipal siga una realitat”. Amb aquestes paraules ha defensat l’edil Rosa Albert la moció que s’ha debatut en el ple en la qual sol·licitava que en tots els plecs de condicions s’incloguen clàusules d’igualtat mitjançant les quals es garantisca que totes les empreses que opten a obtenció de la prestació de qualsevol servei municipal tinguen en les seues propostes mesurades que afavorisquen la contractació de dones.
Per a l’edil, “el tema de la paritat és un element estratègic necessari en tant en quan no s’aconseguisca una societat d’iguals i encara que la Llei Estatal d’Igualtat ha suposat un avanç en aquest tema, considerem que és necessari fer majors esforços per a promoure el valor de la igualtat”. “Si bé és cert –ha agregat Albert- que en els últims anys s’ha legislat molt en aquesta matèria, la realitat és que en la pràctica la situació segueix sent molt precària per al col·lectiu de les dones ja que no s’han introduït mesures concretes en les quals plasmar les declaracions d’intencions arreplegades en les diferents normatives”.
Manteniment Residència La Casa Nostra
La regidora Rosa Albert, juntament amb la resta de grups de l’oposició, ha demanat a l’Ajuntament de València que ferm un conveni amb la Conselleria de Benestar Social per al manteniment i funcionament de la Residència La Nostra Casa-Vall de la Ballestera. L’edil ha explicat que la despesa de la mateixa no es comparteix amb l’administració autonòmica, tal com succeeix amb la majoria de residències del País Valencià, a pesar que la Generalitat és la que té competències en l’atenció als discapacitats i les discapacitades.
“Hi ha col·lectius en la nostra societat que no poden esperar i les administracions han de ser conscients d’açò i no ajornar més el pagament dels diners que els deuen”, ha declarat l’edil, qui ha afegit que “aquesta situació demostra, tal com hem assenyalat anteriorment, que el pressupost destinat a Benestar Social és totalment insuficient, la qual cosa porta a l’Ajuntament a no poder abonar les factures a la contracta, circumstància que fa que aquesta no tinga capacitat econòmica per a pagar les nòmines dels seus treballadors i treballadores i, evidentment, tampoc per a fer efectiva la transferència de l’import corresponent a la taxa municipal, convertint-se tot açò en un cercle viciós”, ha assenyalat la regidora.
Pressupostos irreals
Finalment, aquest ple també serà recordat per aquell en el qual el PP va aprovar en solitari “un pressupost que no garanteix la prestació de serveis essencials”, ha afirmat Albert, qui ha matisat que “no va a ser necessari que passada molt de temps perquè comencem a comprovar el resultat de totes les retallades que s’han plantejat per al pròxim exercici i l’increment del qual en la seua consignació pressupostària ha sigut rebutjada pel PP”.
La regidora ha recordat que Esquerra Unida havia plantejat 19 reclamacions a les partides destinades a la neteja i el manteniment de parcs i jardins, a aquelles destinades al del propi funcionament de les Universitats Populars i la Fundació Esportiva o la mateixa despesa corrent de les mateixes, entre unes altres.
Així mateix, el grup municipal d’Esquerra Unida també ha votat en contra de la proposta de tarifes pròpies dels serveis de transport col·lectiu urbà de viatgers formulada per l’Empresa Municipal de Transports per a l’exercici 2012. El regidor Amadeu Sanchis ha fet referència al paradoxal que resulta que els títols propis de l’EMT com són el bitllet ordinari, el bonobús plus i el bono or hagen patit un increment d’un 15 i un 8 per cent quant al primer i segon d’ells respectivament i, no obstant açò, aquells títols que són combinats amb la Generalitat augmenten menys que l’IPC.
L’edil ha recordat que la previsió d’ingressos per al pròxim any és de 48.771.612 euros mentre que la de despeses ascendeix a 104.031.612 euros. “Com és possible que un mitjà de transport com és l’EMT, amb més de 90 milions d’usuaris i un increment en les seues tarifes, tinga una previsió d’ingressos tan baixa?” s’ha preguntat Sanchis.  “En un context de crisi econòmica els principals perjudicats per aquest increment de preus són els usuaris que utilitzen aquests mitjans de transport i entenem que aquest augment ve motivat per una reducció en el nombre de viatgers en el present any ja que dels 90’2 milions de viatgers que hi havia al febrer de 2011, la previsió que maneja l’EMT per al global d’aquest exercici és de 89.990.371 d’usuaris”, ha conclòs el regidor.

Posted: 30 Dec 2011 10:01 AM PST
Miguel Ángel Pavón ha presentado hoy en el registro de la Autoridad Portuaria las alegaciones del grupo municipal de EU contra la concesión, en las que solicita que se revise el Plan Especial del Puerto El portavoz del grupo municipal de EU, Miguel Ángel Pavón, ha presentado hoy en el registro de la Autoridad Portuaria [...]

Posted: 30 Dec 2011 04:36 AM PST
El portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat la decisió d'instal·lar el cementeri nuclear a Villar de Cañas (Cuenca). Per a Torró, "només té sentit parlar de magatzems nuclears si hi ha un calendari de tancament de les centrals a tot l'Estat". "Ens dóna el mateix –ha [...]

Posted: 30 Dec 2011 04:27 AM PST
La síndica del grup parlamentari d'Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Marga Sanz, ha valorat hui la remodelació del Consell i el nomenament de Paula Sánchez de León com a delegada del Govern al País Valencià. Segons ha afirmat Sanz, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, "es vol desfer de l'equip anterior i [...]

Posted: 30 Dec 2011 01:52 AM PST
La síndica d'EUPV a Les Corts Valencianes ha fet balanç de l'any que s'acomiada i s'ha pronunciat sobre els desitjos que el grup parlamentari d'esquerres espera es complisquen al 2012. "Fabra té dos deutes que abonar per a trencar definitivament amb l'època Camps, un és la posada en marxa de mesures immediates per a lluitar [...]

0 comentarios:

Publicar un comentario